Бате Борисов – Неман, 03.05.2020

В град Борисов е следващата среща от 7-и кръг на Висшата Лига на Беларус, тук на своя Борисов Арена, БАТЕ приема гостите от Гродно – Неман.

БАТЕ както се очакваше прекърши съпротивата на Славия Мозир в сряда в реванша за купата с точно толкова, колкото му трябваше – 2:0. Но в последните трийсетина минути преживя тежки моменти и на няколко пъти се разминаха за малко с попадение, което можеше да ги лиши от финал, а “Трактористите” са печелили купата само 3 пъти, за последно през 2015-та година. Днес ако трябва да се доверим на хората които определят коефициентите за мачовете, момчетата на Кирил Алшевский въпреки изиграния двубой през седмицата не би трябвало да имат проблеми с Неман и да победят един много удобен съперник в последните 5-6 сезона и да продължат да се изкачват нагоре.

Неман идва с добро настроение, след като в 6-ти кръг надделя “класически” на свой терен с 3:0 Енергетик Минск и събра 8 точки. Днес обаче, всичко освен загуба ще се приеме за огромна изненада, но това пък може да е от полза на “Елените” и те да играят без напрежение. Игор Ковалевич разполага с интересни футболисти – отбелязалите 5 от 6-те гола за тима – нападателя Гегам Кадимян – 3 попадения и халфа Пол Забелин с 2. В същото време отбраната се държи добре с допуснати 4 гола, но днес ще е подложена на сериозен натиск.

Бате Борисов има 13 поредни победи над Неман от сезон 2014 година насам, независимо на кой терен се играе срещата. За да се ориентирате по-добре, ето последните резултати само на този терен от 2015-та до 2019-та – 7:1, 4:0, 3:1, 1:0 и 1:0. Виждате, постепенно резултатите намаляват, какво ще стане днес? Иска ни се да намерим алтернатива на ниската ствка за 1-цата, но всички варианти са доста рискови. За това прогноза 1-ца, а на точен резултат – 2:0.