БАТЕ Борисов – Слуцк, 16.05.2020

За десерт съботната програма ни предлага двубой на лидерите преди този 9-ти кръг – БАТЕ Борисов и Слуцк с по 16 точки, но в различно настроение. Защо е така – БАТЕ спечели в голов трилър като гост на Смолевичи в 8-и кръг с 5:3, а Слуцк загуби у дома от Енергетик – БГУ с 1:2 и пропиля аванса си на върха. Днес въпреки огромното предимство което дават букмейкърите на домакините, ние смятаме че може да има интрига, особено ако отбраната на домакините е пак толкова разсеяна.

БАТЕ най-после след 8 кръга оглави таблицата и забрави за старта си, започнал с 2 загуби. Но на стадион Озьорний, дебютантите им дадоха сериозен отпор и резултатът в срещата към 80-та мин.беше сензационно 3:3. Явно “Трактористите” все още не са навлезли в топ форма и ако не искат същите неприятности и днес срещу изненадата Слуцк, на стадион Борисов Арена, трябва да са концентрирани през цялото игрово време.

Слуцк няма какво да губи на този терен, а досега показа че по-лесно играе навън, където има само победи – 3 на брой, все с по един гол разлика – 3:2 над Ислох Минск, 2:1 над Шахтьор в Солигорск и пак с 2:1 над Динамо в Минск. Както се вижда все сериозни тимове, така че “Синьо-белите” на Виталий Павлов не са никак за подценяване. А имат в редиците си реализатори като Бала Мухамад Умар от Нигерия с 4 гола и Артьом Сердюк с 3, които могат да накажат немарливата игра в защита на БАТЕ.

БАТЕ Борисов има сериозно предимство над Слуцк, а в последните 3 сезона на този терен резултатите са – 6:1, 3:1 и 3:0. За знак 1-ца ставката е малка, много по добри са опциите над 2.5 гола и особено гол/гол. Ние ви препоръчваме първата – над 2.5 гола, все пак се срещат двата най-резултатни тима в Беларус, отбелязали съответно 16 и 15 гола в 8 мача. Прогноза над 2.5 гола и успех!