Белшина – Брест, 03.05.2020

Неделните срещи са 4, а началото дават новака Белшина, последен в класирането и трудно потеглилите шампиони от Брест. И така директно се насочваме към стадион Спартак в град Бобруйск, арена на днешният сблъсък.

Белшина с актив от 2 ремита и 4 загуби са на дъното на таблицата и сигурно още съжаляват за пропуснатата точка накрая на мача в Слуцк миналата неделя. Това са уроци от които могат да се направят правилните корекции в хода на сезона и за това има грижата треньорският щаб начело с Едуард Градобоев. Добрата новина за “Червено – черните е, че съперниците играха в сряда изтощителен мач за купата на Беларус, а лошата – шампионите въпреки това ще пристигнат с нагласата да спечелят трите точки.

Брест по някакво чудо оцеля в екшъна на терена в Солигорск и след като имаше аванс от 2:0 от първата среща и 2:0 на полувремето, допусна цели 4 гола в рамките на само 16 минути. Шампионите не знаеха къде се намират – вижте статистиката – 21:5 голови положения, 10:4 удари във вратата, 11:1 удари извън вратата… все в полза на домакините. Все пак актуалните шампиони са на финал, но пред Сергей Ковалчук предстои много труд за да оправдае очакванията на специалистите, че Брест е главен фаворит за титлата и тази година. Днес трябва да се сложи край на негативната серия от три загуби, при това с победа.

Белшина изпадна през сезон 2016-та година, но въпреки това победи на този терен Брест с 4:2, стори го и през 2015-та с 2:0. Реалностите сега обаче са други, след завръщането си в елита Белшина са последни, а макар и тръгнали зле, гостите са с много по-големи възможности в момента. Така ние ви препоръчваме 2-ката за прогноза, а на точен резултат – 1:3.