Брест – Динамо Минск, 10.05.2020

Последна за 8-ми кръг в Беларуската Висша Лига е срещата между съименниците – настоящите шампиони от Динамо Брест и гостите от столицата Динамо Минск. Само точка е разликата между тях, а точките са нужни и на двата отбора намиращи се в най-гъсто населената зона на таблицата и на стадион РСК Бресткий ще е много любопитно.

Динамо Брест все още не успяват да се изкачат рязко нагоре и да оправдаят прогнозите на специалистите, че пак са фаворити за титлата. За това ще им са нужни поредица от победи, но последната с 3:0 срещу Белшина като гост въпреки на пръв поглед много убедителна, показа някои сериозни слабости в играта на “Синьо – белите”, от които по-опитен съперник ще се възползва. Всички милеещи за този отбор се надяват както през миналия шампионски сезон, опитните футболисти да поведат по младите си колеги, за това разбира се има достатъчно време и ще видим дали ще се получи.

Динамо Минск също не може да бъде доволен от първата четвърт на новия сезон – 4 загуби само в 7 кръга не е добър знак за “Бяло – сините” и очакванията са много по-големи. Добрата новина е, че фаворитите в първенството също потеглиха мудно и изоставането им от тях не е драстично. Но това няма да е все така, затова Сергей Гуренко трябва да стегне редиците, а днес срещу шампионите ще бъде труден тест, който ще покаже до голяма степен истинските им възможности.

Пълен паритет имаме в двубоите между Брест и Динамо Минск в последните 3 сезона. През 2017-та – разменени домакински победи с по 1:0. През 2018-та – две еднакви ремита– 1:1, а през миналия сезон, разменени успехи на чужд терен – 2:1 за столичани и 3:1 за Динамо Брест. Именно по тези 4 последни срещи решаваме да ви предложим вариант за прогноза – гол/гол – успех!