Витебск – Славия Мозир, 03.05.2020

Втората неделна среща от 7-и кръг на Висшата Лига по футбол на Беларус ще се играе на стадион ЦСК в град Витебск, където едноименните домакини посрещат Славия Мозир. Само трите точки разлика между двата тима правят двубоя доста любопитен и с неясен край.

Витебск едва оцелял миналия сезон, въпреки че загуби последната си среща в Минск от Ислох с 0:2 беше 5-ти преди мачовете от този кръг. И той е от тези тимове които бележат трудно – само 4 гола, но те донесоха цели 10 точки на отбора след 3 минимални победи по 1:0 и равенство – 1:1. Сергей Ясински има предимството да разполага в състава си доста добри чужденци, между които и цели трима бразилци. Днес “Синьо – белите” ще положат усилия да спечелят и имат предимството да са по-свежи, съперниците играха в сряда среща от купата на страната.

Славия Мозир направи не лоша полуфинална среща реванш в Борисов, но въпреки смелата им игра, особено при 0:2 когато им беше нужен един гол за да се класират на финал, БАТЕ издържа и ги отстрани. Сигурно са разочаровани, но трябва бързо да продължат както е клиширано да се казва, напред. Все пак “Славяните” са два пъти шампиони на Беларус – през 1996-та и 2000-та.

Интересни са срещите между Витебск и Славия Мозир в последните сезони, тимовете доста често са сменяли дивизиите. През 2017-та Витебск печелят и двата двубоя с по 1:0, а през миналия са разменени победи като гости – 1:0 за Витебск и 2:0 за Славия Мозир. Стигаме до прогнозата и тя е доста сложна при дадените обстоятелства. Все пак решаваме да ви препоръчаме варианта под 2.5 гола – доводите са тези 4 преки срещи и всички 6 мача от началото на сезона на Витебск – прогноза под 2.5 гола, а на точен резултат – 1:0.