Витебск – Шахтьор Солигорск, 10.05.2020

Време е да се насочим към едно от старите селища в Европа – около 370 000 -я град Витебск, основан през 924-та год. тт принцесата на Киевска Рус – Олга. На стадион ЦСК Витебск, едноименните домакини приемат гостите от Шахтьор Солигорск. Настроението е различно в двата тима – Витебск с две поредни загуби, а гостите с две категорични победи.
Витебск трябва особено много да съжалява за загубата миналия кръг пак на този терен от Славия Мозир, след като водеше в резултата до 87-та минута с 2:1 но претърпя драматична загуба с 2:3. Това трябва бързо да се загърби, днешните съперници с две убедителни победи ги изпревариха с точка и срещата е особено важна за “Синьо -белите” на треньора Сергей Ясински. Опитните футболисти трябва да поведат по-младите си съотборници, тимът ползва услугите и на трима доста качествени бразилци – Вандерсон, Сезар и Педросо.

Шахтьор е на другия полюс на емоциите, с двете победи – 2:0 над Брест като гост и 4:0 у дома над Ислох Минск се изкачи доста нагоре. Между тези мачове трябва да прибавим и реванша за купата на Беларус пак с Брест у дома, завършил 4:2 и ги оставил на косъм от финала. Но и така се вижда големият потенциал на “Къртиците” водени от един от малкото чужди треньори във Висшата Лига на Беларус по футбол – Юри Вернодуб от Украйна и ненапразно букмейкърите ги сочат като солиден фаворит в срещата днес.

Витебск и Шахтьор Солигорск правят помежду си в последните сезони интересни сблъсъци, независимо на кой терен се играе срещата. Да се върнем 3 сезона назад – през 2017-та – две победи за Шахтьор – 2:0 у дома и 2:1 на този стадион. През 2018-та и 2019-та – разменени домакински успехи – съответно 2:1 и 1:0 за Витебск и 2:1 и 4:0 за “Миньорите”. Трябва да отбележим и факта, че гостите още не са допуснали гол като гост при 2 победи и 1 равен мач и заедно с Рух Брест имат най-солидните отбрани. За прогноза ви препоръчваме една опция с много солидна ставка – гол/гол.