Городея – БАТЕ, Прогноза, 25.04.2020

Втората съботна среща от Висшата Лига на Беларус ни отправя на виртуално пътешествие до малкото градче Городея. Тук едноименният тим посреща носителите на 15 шампионски титли – БАТЕ от град Борисов в среща от 6-ти кръг и имаме основания да се получи интересен двубой.

Городея основан през 2004-та година завърши на 7-а позиция през миналия сезон, като този скромен и симпатичен отбор е в елита от 2016-та. В настоящото първенство стартира с две чисти загуби – 0:1 навън от Витебск и 0:2 на този терен от Шахтьор Солигорск, но след това момчетата на треньора Олег Радушко постигнаха три последователни победи извели ги до временната четвърта позиция. Чужденците в тима на “Захар производителите” са четирима – двама руснаци и двама сърби играли в последната среща играли като титуляри. Днес ще бъде голямо предизвикателство, но домакините не са губили мач от този съперник на стадион Городея!

БАТЕ след 15 титли, от които 13 поредни от 2006-та до 2018-та и пробиви на международната футболна сцена сдадоха върха миналия сезон на Динамо Брест с разлика от 5 точки и сигурно са амбицирани бързо да си върнат доминацията. Старта обаче беше разочароващ след две загуби от Енергетик с 1:3 и Славия Мозир с 1:2 като гости. Последваха две победи и всички решиха че нещата са се оправили, но дойде това 0:0 у дома срещу Жодино и явно пред Кирил Алшевский и неговият щаб предстои сериозна работа. Лидер на “Трактористите” е 34-ят капитан Игор Стасевич, а чужденците и тук не са много – общо петима, да споменем исландеца Вилумсон, Настич от Босна и Херцеговина и Мукам от Франция.

Както написахме по-горе, Городея не е губил на свой терен в мач от първенството от БАТЕ – две победи и две равенства. Въпреки това,ставките са изцяло в полза на гостите, а сегашното им състояние ни кара да сме внимателни в доверието към тях. Така се спираме на прогноза под 2.5 гола с обосновка малкото вкарани и допуснати голове за 5 кръга на Городея – г.р. – 3:3. И така прогноза под 2.5 гола, а за по-смелите на точен резултат – 1:1 – успех на всички!