Городея – ФК Минск, 08.05.2020

Втората петъчна среща ни отправя към малкото селище Городея, където ФК Минск гостуват на едноименните домакини. Разликата само от точка между съперниците след изиграни седем срещи, обещава любопитна и равностойна среща, от която и двата тима ще искат да вземат актив.

Трябва да признаем че Городея е много ефективен до този момент – с отбелязани 4 гола от 3 победи от по 1:0 и равенството предния кръг 1:1 в Брест срещу Рух, има събрани 10 точки. С тях “Захарчетата” са в най-плътната част в средата на таблицата, където само 4 точки разделят четвъртите от тези на 14-то място. Това предполага честа смяна на позициите при няколко успеха или загуби, а това е напълно ясно за опитен треньор като Олег Радушко. Защитата с допуснатите 6 гола се справя що годе добре, повече се иска от нападателите, все някога тази “схема” с победи само с 1:0 няма да сработи.

ФК Минск с точка по-малко – 9, събрани от 3 победи и 4 загуби. Интересна е тази статистика – тимовете без реми до момента са четирите представители от столицата Минск. Последната загуба за отбора воден от Андрей Разин беше особено болезнена на собствен терен с 2:5 от Жодино. Така с получените вече 15 попадения, столичани са с най-слабата отбрана, а с отбелязаните 11 се превръща в отбора в мачовете на когото се получават най-много голове до седми кръг на първенството на Беларус. Дали и днес ще бъде така срещу икономичните в това отношение домакини е много трудно да се предвиди.

Много голове са отбелязани в директните срещи между Городея и ФК Минск в последните два сезона – през 2018-та – разменени победи за гостите – на този терен 2:1 за столичани и 5:0 за городея. Миналия сезон ситуацията се повтаря – пак успехи за гостите – 3:0 за Городея и пак 2:1 за ФК Минск. Залагаме на тази статистика и многото голове в срещите на гостите и ви предлагаме прогноза над 2.5 гола с много добра ставка, а на точен резултат – 1:2.