Динамо Минск – Слуцк, 02.05.2020

Последната съботна среща от най-популярното в момента първенство по футбол в света е в столицата Минск, където седемкратните шампиони на Беларус – Динамо посрещат гостите от Слуцк, лидери във временното класиране.

Двете поредни победи, при това убедителни – 2:0 на този стадион над Неман и с 3:1 в гостуването на Смолевичи, показват че “Бяло – сините навлизат във исканата от всички техни привърженици форма. Днешната среща може да потвърди това срещу лидерите в подреждането, а аргументи за това има достатъчно – водач в листата на голмайсторите е Евгений Шикавка с 4 попадения, 3 от които в последните 2 кръга, разбира се дейно подпомаган от съотборниците си.

Слуцк измъкна победата над новаците от Белшина с 3:2 буквално на косъм в 87-та минута, след второто попадение в срещата на нигериеца Бала Мухамад Умар. Но отпускането на футболистите на Виталий Павлов след като поведоха с 2:0 и това че гостите създадоха повече ситуации пред вратата им, не са добри знаци преди това трудно гостуване. В тяхна вреда е и статистиката от последните сезони на стадион Динамо в столицата. Но да не забравяме, Слуцк има най-силното нападение с 12 отбелязани гола и са спечелили и двете си гостувания.

Ето ги последните три двубоя на този терен между Динамо Минск и Слутц – през 2017-та и 2018-та победи с по 2:0, а през миналото първенство – 2:1 все за домакините. Тук вариантите за печеливша прогноза са доста – 1-ца, гол/гол, над 2.5 гола… и всички изглеждат според настоящата ситуация доста логични. Но изборът трябва да се сведе до един и ние ви предлагаме опцията 1-ца. И така прогноза победа за Динамо, а на точен резултат – 2:1 – успех!