Дюселдорф – Падерборн, 16.05.2020

На Меркур Шпил – Арена ще се играе срещата между Дюселдорф и Падерборн, два тима в дъното на таблицата, борещи се за оцеляване.

Фортуна Дюселдорф с победа, три равенства и загуба в последните 5 кръга е 16-ти. В края на сезона тимът заел тази позиция играе плейоф с третия от Втора Бундеслига за запазване мястото си в елита, така “Ф-95” в момента е на равно разстояние – 4 точки от директното спасение и директното изпадане. Сериозни проблеми има Уве Рьослер – с контузия е Стефън, а Финк е аут поради лични причини, а под въпрос са Текпетей, Ковнацки и Моралес.

Падерборн е последен и въпреки някои героични двубои със силни тимове – 1:1 като гост на Шалке 04 и 2:3 от Байерн, спасението е много трудна задача. Днес срещу директен съперник, една загуба почти сигурно ги отправя на поправителен, но евентуална победа ги доближава само на 3 точки. Това прави срещата много важна.

Интересното е, че Фортуна Дюселдорф и Падерборн в началото на века се подвизават в Регионална Лига Север на Германия, после в Лига 3, Втора Бундеслига, за да играят заедно в елита от този сезон, но едва ли и двата отбора ще оцелеят през този сезон. Падерборн спечели у дома с 2:0 първата среща а днес? Ние ви препоръчваме вариант гол/гол, тези тимове често се “забъркват” в много резултатни двубои. Прогноза гол/гол и късмет!