Жодино – Рух Брест, 26.04.2020

Минска област и около 65 000-я град Жодино е следващата ни футболна спирка от 6-ти кръг на Висшата Лига на Беларус. На стадион Торпедо едноименните домакини приемат третия новак в елита – Рух Брест, а представянето на двата съперника до момента дава основание за една интересна среща.

Торпедо Жодино завърши на почетното шесто място през миналия сезон и само трите поредни загуби накрая не му позволи да бъде по-напред. През 2018-та беше пети, а сега с актив от 10 точки е трети с по-лоша г.р от първите два тима пред тях. Любопитното е, че днешните опоненти са допуснали най-малко голове – по 2. Начело на “Автозаводците”е опитен треньор – 59-год. Юри Пунтус, който разполага с много класни изпълнители като капитана Андрей Хачатурян, бразилците Рамос и Велосо, украинецът Юсов, руснака Яшин… Въпросът е, може ли този голям потенциал да бъде ефективен през целия сезон, ще го направят торпедовци през това първенство?

Рух Брест, трети в Първа Лига мина през драматичен плейоф срещу Дняпро и след разменени домакински победи с по 2:1, успя да спечели виза за елита след изпълнение на дузпи. В герой се превърна 19-год. Владислав Морозов, отбелязал и трите попадения за отбора на Александър Седньов. И както често се случва, Рух е на този етап най-добре представящият се тим от новаците в елита с актив от 7 точки. В последните срещи всички чужденци са титуляри – Вилиан от Бразилия, Мигулин- Украйна, Василиев от Казахстан и Андроник от Молдова.

Това ще е дебютен сблъсък между Торпедо Жодино и Рух Брест, кой ще излезе победител? Логично опцията под 2.5 гола е с доста ниска ставка, а домакините са фаворити на букмейкърите. Все пак ние решаваме да ви предложим малко рисков вариант, но с голяма ставка – гол/гол, все някога двете защити трябва да започнат да пропускат! И така прогноза гол/гол, а на точен резултат – 2:1 – успех на всички!