Ислох Минск – Белшина, 10.05.2020

Неделните мачове от 8-и кръг на Висшата Лига на Беларус по футбол са 4, а първата от тях е в покрайнините на столицата Минск, където в Ислоч, селище от градски тип тимът на Ислох посреща последните в таблицата Белшина. Въпреки разликата от 10 точки между двата тима, домакините не трябва да подценяват срещата, гостите все още търсят първата си победа в елита.

Независимо че в в седми кръг Ислох катастрофираха незаслужено с оглед показаното на терена с 0:4 в Солигорск от Шахтьор и отстъпиха от 2-а на 5-та позиция преди срещите от този кръг, при евентуален успех днес над новаците от Белшина могат да се изкачат 1-2 места нагоре. Младият водач на “Небесно – сините” Витали Жуковски обаче непременно трябва да втълпи на своите футболисти, че и най-малкото отпускане може да доведе до нежелани последици. Победата е нужна, но трябва да се търси умно и без спадове през 90-те минути на срещата на стадион ФК Минск, за да вземат реванш пред верните си привърженици.

Белшина само с 2 равенства и 5 поражения все още се адаптира в условията на Висшата Лига, но ако не иска да затъне безнадеждно още преди преполовяването на сезона трябва да започне да печели, независимо на кой терен играе.След нещастната загуба от Слуцк с 2:3 като гости, бяха победени с 0:3 у дома от шампионите Брест, но по всички показатели бяха равностойни и само блестящите прояви на младия вратар Павел Павлюченко с цели 8 спасявания, ги лишиха от дори от актив. Ясно е че ще бъде много трудно, но това е предизвикателството пред треньорския щаб начело с Едуард Градобоев и неговите футболисти. С голям интерес ще следим занапред срещите на “Червено – черните” от Бобруйск и искрено им желаем успехи.

Две са срещите за първенство на Висшата Лига между Ислох Минск и Белшина, играни през 2016-та година – на този терен Белшина печелят с 3:2, а в Бобруйск е фиксирано равенство – 0;0. Големите фаворити от дадените ставки на букмейкърите логично са Ислох, но дали няма да се стигне до някаква изненада, на каквито станахме свидетели в началните 7 кръга. Има и друга подробност, Ислох е тимът с най-много домакинства – 5, от които има 4 победи и 1 загуба. След всички тези обобщения е време за прогнозата – препоръчваме ви все пак победа за домакините – 1-ца, а на точен резултат 2:0.