Ислох Минск – Енергетик БГУ – Минск, 23.05.2020

Втората за деня среща е столично дерби, а съперници са Ислох и Енергетик БГУ. Много по-опитните домакини изостават засега с 3 точки и това предвещава много оспорвана битка на стадион ФК Минск.

Ислох като всички тимове от Минск продължава да редува само победи и загуби, по тази “схема”, а и тази на съперниците, днес би трябвало да спечели, но така ли ще стане. В миналия кръг, пак в дерби” Небесно – сините” на младия специалист Витали Жуковски загубиха с 0:1 от Динамо. Заслужено с оглед на показаното и главно поради това, че точните удари бяха 0:9 в тяхна вреда. А като нямаш точен удар няма как и да отбележиш, това е азбучна истина във футбола. Днес главно за попадения ще се разчита на основните голмайстори от началото на сезона – Янсане с 4 и Комаровский с 3, подпомагани разбира се от всички съотборници.

Завърналите се преди един сезон в елита Енергетик БГУ и завършили в него 12-и на малка разлика от опасната зона няма как да е недоволен от изиграването на почти ⅓ от първенството. Крайно интересна е и тяхната “схема” – редуват успехите и загубите последователно – първо 3 победи, после 3 загуби и пак 3 победи! Последната у дома с 2:1 над актуалните шампиони от Динамо Брест след много равностоен и качествен двубой. Ще се разчита на головият нюх на водача при стрелците с 6 попадения ( заедно с Кадимян от Неман) 22-год. Ясур Яхшибаев.

През 2015-та това дерби се игра в Първа лига на Беларус и срещите завършиха наравно – 1:1 и 3:3, а през миналия сезон през 2019 в елита, Ислох постигна две еднакви победи с по 2:1. А ние пак много се изкушаваме от това да ви предложим равенството за вариант, но на два пъти именно в срещи на Ислох не успяхме да познаем. Затова ви препоръчваме прогнозата гол/гол на база изброените по – горе резултати. Прогноза голове и двете врати,поне по един и успех!