Камерун – Гвинея-Бисау Прогноза 25.06.2019

Камерун започва защитата на титлата си в Купата на африканските нации (КАН) в  мач срещу Гвинея-Бисау. Домакините не би трябвало да имат особени трудности в спечелването на трите точки.

Тазгодишното издание на турнира трябваше да се проведе в Камерун, но поради технически и политически проблеми турнирът бе преместен да се играе в Египет. И така, днес „Непобедимите Лъвове“ започват с мач, в който безспорно са фаворити. Целта е да спечелят тази Група F и да продължат в следващия кръг. Другите отбори, с които ще играят в тази група са Гана и Бенин.

Камерунците са водени от бившия холандски национал Кларънс Зеедорф, който не постигна особен успех, докато беше начело на Милан. Сега холандецът е повел отбор, в който има редица класни футболисти, играещи във водещите европейски първенства. Сред тези, които ще вземат участие в мачовете в Египет има записани цели 8 нападатели, което говори за амбициите на Камерун да оставят добра следа и в тазгодишното издание на КАН.

Гвинея-Бисау са отбор, който има далеч по-малко „звезди“ в редиците си, въпреки че и те имат множество футболисти играещи в Европа – дори и в България (Жорже Жоржиньо от ЦСКА).

В най-скорошния пряк сблъсък между двата отбора (2017) Камерун победи с 2:1.

Нашата прогноза за Камерун – Гвинея-Бисау е победа за Камерун. Пожелаваме ви приятни футболни емоции!