Кьолн – Дюселдорф, 24.05.2020

Точка на 27-и кръг в рестартираната преди седмица Бундеслига слагат Кьолн и Дюселдорф на Райн Енерги Щадион. Срещата е много по-важна за гостите, които са в опасната зона и са заплашени както от директно изпадане, така и да играят плейоф за оставане в елита.

За Кьолн това е второ поредно домакинство, точно преди седмица в напечен мач завършиха 2:2 с Майнц и не удържаха преднината си от 2 гола. И на днешните съперници им пари под краката и се очаква ново изпитание за “Козлите.” Те обаче имат привилегията на спечелените досега 33 точки – с цели 10 повече от днешните гости, и това не може да не им дава увереност и спокойствие. Маркус Гиздол, треньор с опит едва ли ще позволи на подопечните си да се отпускат, извън строя е единствено контузеният в гърба Гжихос, а под въпрос са болните Якобс и Хауптман.

Дюселдорф не успя да прекърши съпротивата на последните Падерборн у дома и завърши само 0:0, губейки 2 ценни точки. Това беше трето поредно равенство, вярно трупат се точки, но трябва да се помисли и за печалба на пълният комплект от точки. Явно е, че Уве Рьослер работи под голямо напрежение, никой не иска тимът пак да изпадне от елита, завърнал се миналия сезон след прекъсване от 3 години в “Чистилището” на Втора Бундеслига. Разчита се Хенингс с 11 попадения да поведе тимът си към спасителното 15-то място.

Първата среща през този сезон завърши 2:0 за “Ф-95” на негов терен, а предишните директни двубои с Кьолн са във Втора Бундеслига и най-ранните са от 2013-та, което не може да ни послужи като реална статистика. Разбираемо, букмейкърите дават сериозно предимство на днешните домакини и може би са прави, но да не забравяме, на гостите им пари под краката, могат ли да поднесат изненада, макар и частична? При тази сложна обстановка все пак ви предлагаме варианта за победа на “Козлите”. Прогноза 1-ца и успех на всички!