Неман Гродно – Енергетик БГУ Минск, Прогноза 24.04.2020

Втората петъчна среща уважаеми приятели, ни отправя в град Гродно и 9 000-то футболно съоръжение ЦСК Неман, където домакините Неман приемат друг тим от столицата Минск – Енергетик БГУ.

Неман в предишното първенство завърши точно под златната среда на 9-та позиция, но само на 6 точки от опасната зона. Явно и този сезон пред щаба на отбора воден от Игор Ковалевич приоритет ще бъде пак място далеч от изпадащите, а за това спомага сплавта между местни футболисти и чужденци. В последната среща бяха почти по равно, а интересни имена в състава на “Елените” са Стойкович от Сърбия, грузинецът Кантария и Кадимян от Армения.

Енергетик преживя инфарктни моменти в края на миналия сезон, и само отличният финал от два равни мача и три победи ги оставиха в елита. Едва ли опитен специалист като Владимир Белявский ще иска да изживее пак тези драми и целта е да се осигури “плаване в по- спокойни води”. Засега това се отдава на “Бяло-сините”и събраните 9 точки от 3 победи ги поставя шести, но те бяха последвани от две поредни неуспеха в 4-ти и 5-ти кръгове. Тази серия трябва да се спре и за това имат грижа по-опитните Артьом Сокол на 26 години и 24 годишният камерунец Жуниор Атеменге, другите титуляри са между 19 и 22 годишни!

През миналия сезон на този терен срещата приключи нерешено – 1:1, а преди това Неман беше спечелил в Минск с 4:2 като гост. Активът от 5 точки на домакините не им дава спокойствие и срещата се очертава да бъде много двуостра. Ние ви препоръчваме една доста солидна ставка при опцията гол/гол, а по-смелата ни прогноза на точен резултат е пак 1:1 както през миналия сезон – късмет на всички!