Неман – Рух Брест, 09.05.2020

Другата съботна среща ни отправя към 370 000-я град Гродно, разположен на река Неман на границата с Полша и Литва. На футболното съоръжение ЦСК ще се срещнат местният Неман и гостите от Брест – Рух, влезли в елита през този сезон. Двата тима са разделени само от точка и са в долната половина на таблицата, но малките разлики ще дадат възможност на спечелилите днес да се изкачат нагоре и поради тази причина двубоят ще бъде интересен.

Неман е на неприятната 14-та позиция с актив от 8 точки, последната среща беше загубена от БАТЕ в Борисов с 1:3, но “Елените” водени от Игор Ковалевич се държаха много достойно и бяха равностоен съперник. Гегам Кадимян пак се разписа и с още трима е начело в листата на голмайсторите с 4 попадения. Днес се очаква активна помощ от страна на всички съотборници и най-вече на опитните сърби Стойкович и Марушич, руснака Василев и Ковал от Украйна – футболисти между 27 и 29 години. Това прави Неман един от тимовете с най-висока средна възраст в шампионата на Беларус, но опитът понякога е безценен и това днес срещу по неопитните новаци може да е голям плюс и ще се гони победа на всяка цена.

Рух Брест е с точка повече – 9, а в последните 4 срещи няма загуба – 3 равенства и една победа. Интересното за този отбор е, че с головата си разлика – 3:3 има най-слабото нападение и най-стабилната защита, като най резултатна беше последната среща – 1:1 у дома с Городея, всички предишни 6 срещи бяха завършили 1:0, 0:1 или 0:0. Явно това е стил на игра на играчите на Александър Седньов, а въпреки че са новаци имат в редиците си някои интересни футболисти – Рахманов, капитан на отбора, Седко, Чиж, защитникът от Бразилия Вилиам.

Логично няма срещи между Неман и Рух Брест до сега и този двубой ще бъде дебютен за тези отбори. Домакините разчитат на срещите на своя земя до тук – 2 победи и равен при 6:1 г.р. Дали и днес ще успеят срещу “Брестката крепост” на Рух? Разумно е да се търси под 2.5 гола, но ставката е малка, затова ви предлагаме на вашето внимание риковата 1-ца за прогноза, с добър коефициент. На точен резултат 1:0.