Прогноза за Слован Братислава – Улвърхямптън, 24.10.2019

Слован Братислава посреща Улвърхямптън като водач в Група К на Лига Европа и със сигурност ще се опита да задържи лидерството.

Тазгодишното участие на Слован Братислава е първото им в груповите фази на Лига Европа от 2014 година. През цялата си история Слован е участвал в груповата фаза само два пъти, като и двата пъти завършва на твърдо последно място.

Прогноза за Слован Братислава – Улвърхямптън, 24.10.2019
Прогноза за Слован Братислава – Улвърхямптън, 24.10.2019

Но сега нещата изглеждат различно, след убедителната им победа над Бешикташ с 4:2 и равенство като гост на Спортинг Брага по-рано този месец. След тези два мача словаците водят убедително в Група К.

„Вълците“ ще се опитат да прекъснат серията от мачове на Слован, в която нямат загуба. Англичаните са наясно, че победа сега би могла да ги изпрати на върха, ако и резултатът от мача между Спортинг Брага и Бешикташ е благоприятен.

Улвърхямптън започнаха турнира като фаворити в групата, но шокиращата загуба у дома от Спортинг Брага ги „отрезви“. Все пак успяха да победят като гости Бешикташ и изглежда възвърнаха добрата си форма, но това „жонглиране“ между ангажиментите във Висшата Лига и в Европа си казва думата.

След като казахме всичко това, нека да обърнем внимание и на статистиката – Улвърхямптън вече не са победени в 6 поредни мача на роден терен. Но само 6 от последните им 15 мача във Висшата Лига са завършили с тяхна победа, а навън имат само 3 победи от 6 мача.

Слован Братислава може и да не се славят като футболен колос, но настоящата им форма не трябва да се пренебрегва. Не са губили в последните си 9 мача от всички турнири, а като домакини се представят дори и по-добре – не са губили у дома в цели 33 мача от всички турнири т.е чак от април 2018 година. Последната им загуба в мач от Лига Европа беше през 2017-а, а оттогава са спечелили всичките си 7 срещи.

Прогнозата ни за Слован Братислава – Улвърхямптън е равенство, а ако трябва да сме по-конкретни – препоръчваме 2:2, тъй като е имало над 2.5 гола в последните 3 мача на Слован в Лига Европа.