ПРОГНОЗА ЗА ХЪРВАТСКА – АВСТРИЯ

Двубоите от първи кръг на третата Лига на нациите набират скорост. Хърватска като победители в квалификациите за СП в група H, изпреварили с точка Русия се класираха директно за Катар 2022 и ще бранят високата си позиция извоювана на СП през 2018-та. Изобщо „Шахматистите“ откакто се отделиха като самостоятелна държава в трите си класирания на СП от шест, постигнаха 4-то място спрени от Франция на 1/2 финала в Париж, и финал, загубен пак от „Петлите“ в Москва, а на ЕП от 7-те си участия имат шест класирания, в тях по два 1/8 и два 1/4 финала. Това показва колко силен тим води Златко Далич.

Австрия с двете си поредни класирания на ЕП, в които достигна на ЕВРО 2020 1/8 финал, малко изми негативните си изяви на СП, където пропусна последните 5 издания. В групата си за този Мондиал се класира 4-ти, но се добра до промоция именно от тази надпревара класирали се първи, за съжаление бяха спрени от Уелс на полуфиналите след загуба с 1:2 в Кардиф.

Има само един официален двубой между Хърватска и Австрия, на домашното им първенство през 2008-а поделено с Швейцария в груповата фаза – 1:0 за „Ватрените“ с гол от дузпа на Лука Модрич. Днес домакините с около 1.5/1 са фаворити на букмейкърите, подсказките са обаче без 1-ца поради слабите им изяви в последната надпревара – 2-ка, над 2.5 гола, гол/гол и Х2. Ние ще рискуваме и ще ви насочим към липсващата 1-ца – прогноза трудна победа за домакините с чудесен коефициент.

Вижте и тези интересни сайтове: линк 1, линк 2, линк 3