Рух Брест – Городея, 02.05.2020

В град Брест предстои един дебютен двубой в елита на Беларус по футбол – Рух посреща гостите си от Городея на стадион ОСК Бресткий с капацитет 10 170 зрители. Преди този 6-ти кръг само точка дели тимовете един от друг и това предполага мач пълен с неизвестности.

Рух както писахме преди това, влезе във Висшата Лига чрез плейоф по доста драматичен начин и засега устоява на по-завишените изисквания. Не може да не прави впечатление, тимът воден от Александър Седньов за тези до момента по 2 победи, равенства и загуби е вкарал и допуснал само по 2 гола, като победите и загубите са с по 1:0, а ремитата нулеви! Днес посреща друг такъв “икономичен”отбор и логично един отбелязан гол може да се окаже решаващ за крайния изход.

Городея също има интересна статистика досега – 3 победи с по 1:0 и 3 загуби без отбелязан от тях гол или общо 3:5 за 6 двубоя. А изискванията към Олег Радушко и неговите футболисти след седмата позиция от миналия сезон са големи, а досегашните резултати общо взето приемливи. Да припомним, този симпатичен тим е от селище с 4 100 жители! В последната среща – загубата от Бате у дома с 0:2 показа доста слабости и реално не застраши противниковата врата и това е посоката в която трябва да работят “Захарчетата”.

Както стана въпрос, това ще бъде първа среща между Рух и Городея, а от казаното по-горе логиката настоява за изход под 2.5 гола, който разбира се е с доста ниска ставка. Така прогнозата ни този двубой е под 2.5 гола, а смелата на точен резултат – 1:0 – късмет!