Рух Брест – Смолевичи СТИ, 17.05.2020

Последна от този 9-ти кръг ще се изиграе срещата в Брест между Рух и Смолевичи, тимове влезли в елита през този сезон. На стадион ОСК Бресткий преди срещите от този кръг се срещат осмият и предпоследните в класирането, но високата ставка за единицата говори, че букмейкърите не са изцяло убедени в успеха на домакините.

Рух Брест както беше отбелязал едвам 3 гола в 7 срещи, в гостуването си в Гродно на Неман се отприщи и изненада всички и вкара на куп цели 4 гола за успеха с 4:2. Наистина няма логика, но това прави тази велика игра интересна и непредсказуема. Днес една евентуална нова победа над закъсал тим ще изкачи възпитаниците на Александър Седньов с няколко места нагоре, обаче тя едва ли ще дойде без усилията на всички в отбора. А подценяване на съперника не трябва да има, видяхме как Смолевичи нанизаха 3 гола на не кой да е, а на БАТЕ Борисов.

Смолевичи не могат да се отърсят от играта в по-високото ниво на футбола в Беларус и допуснаха 3 поредни домакински загуби с по 2 гола разлика – 1:3 от Динамо Минск, 0:2 от Енергетик – БГУ и 3:5 от БАТЕ, въпреки геройската игра до 80-та минута, когато резултатът беше равен 3:3. “Смолние” водени от добър специалист като Александър Бразевич имат сили да поднесат изненада, но това може да стане ако всички линии на отбора направят мач на високо ниво.Все пак беше постигнато равенство – 1:1 в Брест, и то срещу шампиона Динамо.

Рух Брест и Смолевичи имат само 2 директни мача помежду си – през миналия сезон в първа Лига на Беларус – на този терен победа за гостите с 3:0 и 0:0 на терена в Смолевичи. Ние все пак сме склонни да дадем нашето доверие на Рух, тимът в по-добра форма, който има съмнения нека подкрепи 1-цата с Х. И така прогноза 1-ца и успех!