Славия Мозир – Жодино, 09.05.2020

Съботните срещи от 8-и кръг във Висшата Лига на Беларус по футбол продължават от град Мозир, на стадион Юност домакините Славия, приемат Торпедо Жодино. Двата тима са с повишено самочувствие след успехите им като гости в предния седми кръг, домакините са седми, а гостите втори, което предвещава любопитен и равностоен двубой в деня на победата девети май.

Беше много важна тази победа на Славия Мозир във Витебск, дошла след късни попадения в 87-та и 88-та минути. Така беше прекъсната негативната серия от 3 поредни загуби, две за първенство и една за купата. Това ще даде спокойствие на “Славяните” срещу тим, който се представя много успешно до момента. Михаил Мартинович, треньор на тима няма особени проблеми със състава си, нападението се представя успешно с 10 отбелязани гола, трябва обаче да се заздрави отбраната, която е допуснала цели 12 попадения.

Жодино, шести от миналия сезон, започна и това първенство много успешно и след 2 победи и 2 равни срещи в последните 4 кръга са еднолично втори във временното подреждане. Това 5:2 в столицата над ФК Минск трябва да е предупреждение за съперниците, а с хеттрик се отличи нападателят Валерий Горбачик. А “Автозаводците” се чувстват в “свои води” на този терен през последните 5 гостувания, всички спечелени от тях, със сигурност и днес момчетата на Юри Пунтус идват с мисъл за нов успех.

Ето ги тези резултати от сезон 2013-та на стадион Юност между Славия Мозир и Жодино – 0:3, 1:2, 0:1, 0:3 и 1:2. Дали тази желязна традиция ще се запази и “Автозаводците” пак ще си тръгнат с трите точки от стадион Юност? Нека по-смелите да заложат на знак 2-ка с висока ставка, ние ви препоръчваме да подсилите прогнозата си с един Х. И така прогноза Х2 на двоен шанс, а на точен резултат – 0:1.