Славия Мозир – ФК Минск, Прогноза, 25.04.2020

Съботната ни разходка по футболните терени на Баларус уважаеми приятели, започваме от Гомелска област и град Мозир. Тук местните любимци от Славия посрещат столичните футболисти на ФК Минск и очакванията са за равностоен и любопитен сблъсък.

През миналата кампания, Славия финишира точно в златната среда – осми и сигурно и през този сезон това ще бъде програмата минимум. След 5 кръга и събрани 7 точки момчетата на Михаил Мартинович са седми, но днешната среща не е от лесните срещу корав съперник тръгнал неубедително. “Славяните” разчитат предимно на местни кадри, подсилени са с малко, но качествени чужденци, между които са ганаеца Нар и руснаците Потапов и Мелников.

ФК Минск завърши десети миналия сезони сигурно е с амбиции да подобри това постижение. След двете хубави победи на старта на новото първенство за жалост на феновете на този симпатичен тим, основан едва през 2006-та година, дойдоха три поредни загуби. Това сигурно не е по вкуса на треньора Александър Василиев и той ще трябва да мобилизира футболистите си. ФК Минск е съставен само от играчи от две нации – в основата логично са беларуси, подпомогнати от четирима украинци, начело с капитана Владислав Насибулин.

През сезон 2017-та година и двата двубоя завършиха наравно – 2:2, а през миналия сезон Славия Мозир и ФК Минск си размениха домакински победи – драматично 4:3 на този терен и минимално 1:0 в столицата. Какво ще стане днес? Да се търси точен знак е неоснователен риск, според нас доста логично е тимовете да си разменят поне по един гол – прогноза гол/гол при добър коефициент. По смелата ни прогноза на точен резултат е 2:2 – желаем късмет на всички!