Слуцк – Белшина, 26.04.2020

Уважаеми приятели на футбола, неделята слага точка на 6-ти кръг във Висшата Лига на Беларус с последните три двубоя, а първата среща е в град Слуцк където едноименните домакини посрещат завърналите се в елита след кратък престой в Първа Лига тим на Белшина. Предстои мач между първите и последните в класирането.

На своя стадион Харадски, Слуцк излизат в ролята на лидери в първенството и това за мнозина може да е изненада, т.к. през миналия сезон тимът се спаси благодарение на двете победи в последните кръгове от надпреварата. Интересното е, че два от трите успеха през този сезон са далеч от дома, но днес срещу колебливо започналите гости, момчетата на Виталий Павлов са длъжни да търсят само победата.” Бяло-сините” са тимът използващ в титулярната си формация доста чужденци – в последната среща спечелена с 2:1 в Солигорск цели шестима – двама от Буркина Фасо, двама украинци и по един от Русия и Нигерия.

Белшина е отбор от град Бобруйск и се завърна след три сезона изгнание като шампион на Първа Лига. Но в петте кръга от началото постигна само две ремита при три загуби. Това разбира се не трябва да смущава много “Червено – черните” и техните привърженици, понеже двете равни срещи са в последните два кръга и явно ще дойде времето и на успехите. Едуард Градобоев се е доказал като добър специалист и в състава си има интересни футболисти. Днес явно ще бъде трудно срещу набралите инерция домакини, но знае ли човек…

През 2016-та година на този терен Слуцк победи трудно с 2:1, а като гост завърши в Бобруйск наравно – 0:0. Да отбележим и факта, че домакините в първите 5 кръга са отбелязали най-много голове – 9. Всичко това ни кара макар и с малки резерви да ви предложим за краен изход за този двубой единицата. Прогноза 1-ца, а на точен резултат избираме 1:0 – късмет на всички!