Слуцк – Енергетик – БГУ Минск, 08.05.2020

В град Слуцк започва 8-и кръг във Висшата Лига по футбол в Беларус, където на градския стадион, едноименните домакини посрещат гостите от столицата Енергетик -БГУ. Двата тима оцелели през миналия сезон благодарение на силните си последни срещи, сега съответно 1-и и 4-ти са приятните изненади, а ние очакваме интересна среща.

Слуцк с равномерни игри и по-силно представяне като гост- 3 победи, срещу 2 – 1 – 1 успехи, равни и загуби у дома, с най-силна атака – нанизала 14 гола заслужено е начело засега. Разбира се, минала е по-малко от ¼ от срещите и тепърва”Синьо – белите” водени от Виталий Павлов трябва да доказват че ще са фактор през този шампионат. Ще се разчита попаденията на руснака Сердюк – 3, Умар от Нигерия – 3 и на Гафар и Коанда от Буркина Фасо с по 2 да продължат с помощта на останалите им съотборници.

Енергетик – БГУ не признава засега равенствата и редува победи и загуби – започна с 3 успеха, после 3 поражения, в седми кръг победи като гост новаците от Смолевичи с 2:0. Днес се изправя срещу временните лидери, но едва ли възпитаниците на Владимир Белявский ще дойдат примирени и няма да се чувстват неудобно на градския стадион в Слуцк, разстоянието от Минск е минимално.

Можем да ползваме само два мача като статистика между Слуцк и Енергетик – БГУ, т.к. гостите са в елита от миналия сезон след 2008-а година. Срещите през 2019-та завършиха 0:0 на този терен и победа като гост на Слуцк в Минск с 1:0. Именно на база тези преки двубои ви предлагаме прогноза под 2.5 гола, а на точен резултат – 1:1.