Слуцк – Рух Брест, 23.05.2020

Съботните срещи от 10-и кръг от Висшата лига на Беларус са само 3, понеже все още двубоите в които участват ФК Минск се отлагат, поради съмнение на заразени с KOVID 19 техни футболисти. Ако продължава така, може да се окаже проблем и да се натрупат доста отложени мачове. Първата среща по програма е на градския стадион в Слуцк, където едноименните домакини приемат Рух Брест.

Слуцк бяха непосредствено след лидерите БАТЕ преди два кръга, но двата поредни неуспеха – 1:2 от Енергетик у дома и 0:3 от Бате навън, ги свалиха четвърти преди срещите от този кръг. Добрата игра в нападение- отбелязани 15 гола на “Бяло – сините” се бламира от слабите изяви на отбраната – допуснати 14, и там трябва да се насочат усилията на треньра Виталий Петров. Днешните им съперници идват в по-добра форма и няма да е лесно да бъдат победени.

Новаците от Рух Брест са без загуба в последните 6 кръга – 2 победи и 4 равенства направи прогрес от няколко места и вече е в първата половина на таблицата преди изиграването на двубоите от 10-и кръг. Тенденцията при тях е точно на обратно – нападение бележещо трудно голове – само 7, но 4 от тях отбелязани накуп при победата с 4:2 като гости на Неман в Гродно, и чудесна защита пробита само 5 пъти и това е силата на хората водени от Александър Седньов поне до този момент. Дали ще е достатъчно да продължат серията си е сложно да се предвиди в тази наглед много равностойна среща.

Няма директни срещи между Слуцк и Рух Брест и това е разбираемо, гостите за първи път са в елита и това е дебютен сблъсък. Липсата на статистика усложнява допълнително решението ни за прогноза, а не знаем кое ще надделее – многото попадения получавани в мачовете на Слуцк, или малкото на Рух Брест. Все пак най-разумна за момента ни изглежда прогнозата под 2.5 гола и ви я препоръчваме – късмет!