Смолевичи СТИ – БАТЕ Борисов, 10.05.2020

Третата среща в неделя на пръв поглед е мач с предварително очертаваща се победа за гостуващите в малкото градче Смолевичи футболисти на БАТЕ Борисов – 15 пъти шампиони на Беларус. Но футболът затова е интересен – понякога ни сервира големи и неочаквани сюрпризи, въпреки че новаците са предпоследни, а гостите след лошия старт наредиха 4 победи и равен и вече са трети преди срещите от 8-и кръг.

Смолевичи СТИ потеглиха трудно и са вторият тим без победа след 7 кръга игра. На този терен – стадион Озьорний, от 4 домакинства са спечелили само точка и са отбелязали 1 гол. Ясно е, с такива темпове тимът воден от Александър Бразевич няма големи шансове да оцелее, но всички се надяват на прелом в играта на “Смолние” за радост на феновете в малкото 16 000-но градче. Днес разбира се дори и точка актив ще се тълкува като огромна изненада, но домакините няма какво да губят и трябва да се хвърлят смело в мача и каквото стане!

БАТЕ Борисов както се очакваше започна да влиза в ритъм и макар да не се напряга на максимум, в последните 5 кръга спечели 13 точки и отбеляза 9 попадения срещу получен само 1 гол.Все пак това е тим играл 4 пъти в групите на ШЛ и направил паметни мачове с грандове като Реал, Барса, Ювентус… Едва ли опитен треньор като Кирил Алшевский ще позволи на играчите си да подценят двубоя и ще иска само и единствено убедителна победа. С нея “Трактористите”Ще останат в тройката и ще притиснат отборите които са преди тях и ще покажат че загубената през миналия сезон титла след 13 завоювани поредни е била една случайност.

Във Висшата Лига Смолевичи СТИ и БАТЕ Борисов имат изиграни само 2 срещи – през 2018-та – две минимални победи за “Трактористите” – 3:2 на този терен и 1:0 в Борисов. Ставката за знак 2-ка е много ниска и просто не си заслужава да се търси и поради тази причина ви предлагаме варианта над 2.5 гола с 4 пъти по висок от двойката коефициент.