Смолевичи СТИ – Динамо Минск, Прогноза 24.04.2020

Здравейте уважаеми приятели на футболната игра. От днес до неделя предстои да се изиграят срещите от 6-ти кръг във Висшата Лига на Беларус. Първата среща от 18.00 часа противопоставя домакините от Смолевичи СТИ и Динамо Минск на стадион Харадски в около 180 000 -я град Борисов, намиращ се в Минска област.

Смолевичи е новак в елита на страната и изпитва трудности с адаптацията си при “майсторите” и заедно с Белшина, също влязъл тази година, са единствените без победа от началото на първенството. Наставник на тима е Александър Бразевич, който разчита на свои кадри, като в титулярната единадесеторка в гостуването на именно Белшина миналия кръг – 1:1 е използвал само двама чужденци – руснака Муталип Алибеков и Жан – Морел По от Кот Д’Ивоар.

Динамо Минск, четвърти от миналата кампания, също не тръгна убедително – с 2 победи и 3 загуби и засега е на 12-та позиция. Наставникът Сергей Гуренко в в домакинската си победа над Неман Гродно с 2:0 използва в състава си трима балканци – сърбите Павловски и Динга, също хърватина Бручич. Четвърти чужденец беше украинеца Сухоцкий.

Явно е, че и двата тима няма да искат да губят точки, но близостта между двата града и по-голямата рутина на Динамо Минск им дава предимство. Все пак Смолевичи едва ли ще излезе като обречен и ни предстои да наблюдаваме лют спор. В двата мача през 2018-та година Динамовци печелят с по 2:0, дали и днес ще отнесат трите точки в Минск? Нашата прогноза съобразявайки се и със ставките за отделните варианти за залози е успех, макар и труден за гостите – прогноза 2-ка. А за по-смелите и една прогноза “извън играта” на точен резултат – 0:1. Успех на всички, чакаме с нетърпение сигнала на съдията Красников!