Унион Берлин – Байерн Мюнхен, 17.05.2020

Втората неделна среща противопоставя Унион Берлин и шампиона и лидер в Бундеслигата – Байерн Мюнхен. Ако срещата беше преди два месеца и нещо, може би победителите без съмнение щяха да са гостите, навлезли в убийствена форма, но днес ако може да се говори за интрига, тя е поне с една идея по сериозна.

Унион Берлин, един тим който през 2009-та се състезаваше в Трета лига на Германия и за първи сезон в елита, днес посреща най-успешният отбор в страната, 29 пъти шампион и стремящ се към 30-та юбилейна. Колко жалко за феновете на този симпатичен тим, че трибуните на Щадион Ан дер Алтен Фьорстерай – в превод Стадион на старото лесничейство ще останат празни. “Железните” с набраните до момента 30 точки, са тимът на почти равно разстояние от 16-та позиция – на 8 точки, и от 6-та на 7 точки, което за дебютен сезон не е никак лошо. Явно 54 год. швейцарски треньор Урс Фишер си върши добре работата, днес има доста проблеми – Фридрих е натрупал червени картони, Бекер и Андерсон са с травми, под въпрос са Гогия и Дел.

Байерн ако не беше паузата, можеше вече да е шампион за 30-ти път. Сега в тази ситуация никой не може 9 кръга преди края да ги обяви на 100% за първенци, и може това да е в полза на нас неутралната публика. Разбира се, “Баварците” с огромният си потенциал и аванса им от 4 точки пред най-близките преследвачи си остават огромен фаворит. Ханс – Дитер Флик, наследил Нико Ковач в 11-ти кръг си върши чудесно работата досега, проблемите за тази среща са 3 – контузените Коутиньо, Зюле и Толисо.

Единствената среща между Унион Берлин и Байерн Мюнхен в елита се състоя на Алианц Арена пред 75 000 зрители на 26.10 2019 в кръг номер 9, треньор на “Баварците” беше още Нико Ковач. Двубоят завърши 2:1, с голове на Павар в 13-та и Левандовски в 53-та мин. За “Железните” се разписа от дузпа в 86-та Полтер, а от бялата точка пропуск в 59-та направи Андерсон. Днес победата за гостите логично се котира много ниско и трябва да се избере точна алтернатива. Предлагаме ви прогноза над 2.5 с обосновка – Байерн са отбелязали 73 гола в 25 срещи, почти 3 гола на мач. Прогноза над 2.5 гола и ви желаем успех!