Херта Берлин – Унион Берлин, 22.05.2020

Интересно започва 27-и кръг в Бундеслигата – в столицата Берлин ще се играе дерби срещата между Херта и Унион за първи път след след 2013-та година. Разбира се това е втората среща за този сезон, първата пред изпълнените до краен предел трибуни на Стадиона на старото лесничейство завърши с победа на Унион с 1:0, жалкото е че днес Олимпийския стадион и неговите трибуни с капацитет над 74 000 зрители ще останат празни.

Херта влиза в дербито с повишено самочувствие, след чудесната победа като гост над Хофенхайм с класическото 3:0. Едва ли мнозина, дори от феновете на “Старата Дама” са очаквали такъв рестарт на сезона. Хората на бившият немски национал Бруно Лабадия се бранеха в по-голямата част от мача, но използваха почти всички изгодни моменти за гол, помогна много и автоголът на Акпогума, с който поведоха в 58-та минута. Всичко това трябва да се забрави преди срещата със съгражданите си, ако искат да вземат реванш за загубата през миналата година след спорна дузпа в 90-та минута. А 8-те точки преднина от 16-та позиция дават допълнително спокойствие и увереност на Херта. Д Само двама пропускат срещата според сведенията ни – Рекик е контузен, а Калу по лични причини.

Унион въпреки геройската игра и съпротива, все пак беше победен у дома от шампиона и лидер Байерн с 0:2. Момчетата на Маркус Хофман обаче нямат повод да се срамуват от играта си и с леки корекции днес могат да се завърнат победно на този терен, на който изпуснаха успеха през 2013-та след като водеха с 2:0 до 73-та минута. Разбира се от тогава е изтекло много вода, ситуацията е коренно различна и специфична, “Железните” ще имат своите шансове, важното е дали ще ги използват. С травма е и няма да играе Бекер, а под въпрос са Гогия и Дел.

Споменахме по-горе за някои преки срещи между съперниците – да се върнем в последния сезон във втора лига – 2012-та Унион губи на своя стадион с 1:2, а последната среща на този терен завършва 2:2. Първата среща от това първенство се реши от реализирана спорна дузпа в 90-та мин. от Себастиан Полтер. Да се предвиди точен знак в тази ситуация е много сложно, предлагаме ви опцията гол/гол, получила се и в двете предишни срещи на Олимпийския стадион в Берлин – прогноза гол/гол и късмет на всички!