Хофенхайм – Херта Берлин, 16.05.2020

Зинсхайм и PreZero Arena са следващата ни дестинация, Хофенхайм приема гостите от Берлин – Херта. Домакините са в битка за класиране в турнира ЛЕ, а берлинчани да се отдалечат от опасната зона в таблицата.

Хофенхайм имаше трудности в последните няколко кръга преди рестарта – три загуби и две равенства, с което отстъпиха от 6-та позиция на която бяха до 20-ти кръг. Сега всичко започва отначало, никой не може да каже в какво състояние са футболистите и това неминуемо ще доведе до интересни ситуации поне в началните няколко срещи. Холандеца начело на “Хофе” Алфред Шрьодер има трима контузени в състава си – Адамян, Дафур и Белфодил, а под въпрос е Крамарич.

Херта Берлин с баланс от последните 5 срещи от 1 победа, 2 равенства и 2 загуби няма претенции за участие в ЛЕ, а ще трябва да отстоява аванса си от 6 точки пред Дюселдорф, за да не минава през бараж за оцеляване в елита. Интересното е, че “Старата дама” като гост има по-добри показатели отколкото на своя земя и на това ще разчита и днес Александър Нури, в чийто състав ще отсъстват Дарида за натрупани жълти картони и контузеният Рекик, а под въпрос е Калу.

През сезон 2016-та 2017-та Хофенхайм печели срещу Херта и двете срещи – 1:0 у дома и 3:1 в Берлин. През 2017-та – 2018-та – две равенства от по 1:1. През миналото първенство – 3:3 когато домакин е Херта и победа за “Хофе” с 2:0 на този терен. Срещата от този сезон е пак с тяхна победа като гост – 3:2. Виждаме, тези съперници често си бележат доста попадения, дано и днес да е така, понеже ви препоръчваме прогноза над 2.5 гола – успех на всички!