Шахтьор Солигорск – Ислох Минск, 03.05.2020

Стигнахме и до последната среща от този 7-ми кръг – на своя стадион Строител, Шахтьор Солигорск посреща много добре представящите се и през този сезон Ислох Минск.

Шахтьор и неговите фенове дълго ще помнят този луд полуфинал реванш за купата на Беларус в сряда, когато само за 16 минути през второто полувреме бяха отиграни 4 гола пасив срещу шампионите от Брест. “Къртиците” бяха близо до чудото и тотално надиграха съперниците, но в поне 4-5 пъти в последните 15 минути шансът ги загърби и не им позволи да се класират на финал при това напълно заслужено. Днес ще бъде интересно до каква степен са излезли от този сериозен шок след като им предстои сблъсък срещу едни от челниците в елита на Беларус до момента.

Ислох Минск след петата си позиция от миналата надпревара пак потегли мощно и преди срещите от седми кръг бяха втори на точка от върха. Но в интерес на истината “Небесно – сините” домакинстваха досега цели 5 пъти и това ще бъде едва второто им гостуване. А напоследък имат сериозни проблеми срещу този съперник. Дали 35 год. наставник Витали Жуковски ще измисли някаква печеливша тактика срещу разочарованите и играли в сряда тежък мач домакини?

Шахтьор има сериозно предимство над Ислох в последните сезони – да се върнем до 2017-та – две победи за “Миньорите” – 2:1 като гост и 4:0 на този терен. През 2018-та – разменени домакински победи – 1:0 за Ислох и 3:0 за Шахтьор. През миналия сезон нови два успеха с по 1:0 за днешните домакини. И букмейкърите ги сочат за сериозни фаворити, но предвид обстоятелствата ви предлагаме прогноза гол/гол с доста по висока ставка. На точен резултат – 2:1.