Шахтьор Солигорск – Славия Мозир, 16.05.2020

Град Солигорск и стадион Строител е следващата дестинация от 9-ти кръг на беларуското първенство по футбол. Тук Шахтьор посреща Славия Мозир с аванс от 1 точка, но в много по-добра форма в последните срещи и според специалистите са твърд фаворит за трите точки, за това сигурно натежава и факта, че Славия не е печелила срещу този съперник от 2001-а година.

Шахтьор след двете убедителни чисти победи с 2:0 над шампиона Брест на негов терен и на този терен с 4:0 над Ислох Минск пак не допусна гол, но срещата във Витебск завърши 0:0. Днес “Миньорите” притежаващи най-стабилната отбрана, допуснала само 3 гола, има всички предпоставки да търси успех, който да им позволи да се доближат до тимовете от първата петица. Така Шахтьор въпреки лошият старт – 1 победа, 2 равни и 3 загуби от първите 6 кръга, ще заявят сериозните си намерения и амбиции и за това първенство след бронзовите медали от 2019-та.

Славия Мозир завършил точно в златната среда миналия сезон явно ще бъде доволен на същото постижение и през 2020-та и засега се движи в график. А в срещата срещу Витебск като гости преди 2 кръга, обърнали резултата до 3:2 от 1:2 в последните 5 минути играчите на Михаил Мартинович показаха и характер. Нулевото равенство миналия кръг у дома с тим във възход като Жодино, не може да се числи като несполука. Днес обаче на “Славяните” ще им бъде определено много трудно, съперниците ги бият редовно през новия век!

Както отбелязахме, Шахтьор има колосално предимство над Славия Мозир от 2001-а година насам, когато са загубили за последно от тях. От тогава до днес – 15 победи и само 4 равенства, като през последните 3 сезона на този терен резултатите са – 5:1, 1:0 и пак 5:1. Логично спрямо тези резултати, коефициента за победа на “Къртиците” е доста нисък и не е атрактивен за залог. Алтернативите са няколко, а ние ви препоръчваме опцията над 2.5 гола за прогноза.