Челси – Бърнли Прогноза 22.04.2019

Челси посреща Бърнли в мач от 35-ти кръг на английската Премиер Лига. Челси продължава преследването на класиране в четворката и съответно участие в Шампионската Лига. Бърнли вече е спокоен за оставането си в елита и през следващия сезон.

Челси би трябвало да са си починали след добрата победа в четвъртък над Славия Прага с 4:3 в мач-реванш от Лига Европа. „Сините“ станаха един от четирите английски отбора, които продължават в полуфиналите. Но сега вниманието е отново насочено към родното първенство.

В момента Челси е на 5 място, само на точка изоставане зад Тотнъм, но по петите им са Манчестър Юнайтед, които имат само 2 точки по малко. Именно на Олд Трафорд ще е следващият мач на Челси.

Бърнли последователно победи Улвърхямптън, Борнемут и Кардиф, и вече са с комфортна преднина пред зоната на изпадащите. Именно тази моментна добра форма на Бърнли би трябвало да накара Челси да вземе този мач много насериозно.

Маурицио Сари ще може да разчита на белгиеца Еден Азар, който се оказа, че не е сериозно контузен. Антонио Рюдигер няма да играе, както и другият контузен – Етън Ампаду. Под въпрос е Маркос Алонсо. В редиците на Бърнли също има няколко контузени играча, но никой не е контузен след победната среща с Кардиф. Най-вероятно треньорът Шон Дайк няма да прави промени в печелившия състав.

Челси са спечелили 5 от последните си 6 домакинства в Премиерната Лига и са непобедени в 9 от последните им срещи с Бърнли във всички турнири.

Но както вече споменахме, Бърнли са в добра форма и биха могли да създадат неприятности на Челси – най-малкото да отбележат попадение. Нашата прогноза за Челси – Бърнли е гол/гол.