Шалке 04 – Аугсбург, 24.05.2020

В ранния следобед на празничния за страната ни 24-ти май започва първата от последните три срещи от 27-и кръг на Бундеслигата. На празните трибуни Фелтинс Арена в Гелзенкирхен, Шалке 04 приема Аугсбург с надежда да прекъсне чената си серия без победа.

Шалке за последно спечели на 17.01.2019-та с 2:0 срещу Мьонхенгладбах, а с последвалата загуба с 0:5 от Байерн в Мюнхен нареди серия от 8 срещи без успех – 5 загуби и 3 ремита. Това 0:4 на рестарта в Дортмунд сигурно се е отразило на самочувствието на “Кралско- сините”, а доиграването на сезона без тяхната фанатична публика е още един сериозен минус. След тези цифри просто е истинско чудо, че хората на Дейвид Вагнер са все още в играта за място в ЛЕ, но днес победата просто няма алтернатива, още повече суперниците също са в много лош период.Според сведенията ни Стамбули и Маскарел са с контузии, а под въпрос са Кабак, Ари и Тобидо.

Аугсбург се бори според възможностите си, но беше надигран и заслужено загуби от Волфсбург у дома с 1:2. Така в последните 6 срещи има само равен и 5 поражения, което ги приближи до 16-та позиция. Тимът заел това място ще има нелеката задача да отстоява мястото си в елита срещу третите от Втора Бундеслига, а имената които могат да са съперници са стряскащи – най вероятно Хамбургер или Щутгарт. Така става ясно, че възпитаниците на Тобиас Целнер до самия край ще трябва да се стремят да останат над тази позиция и за целта трябва да започнат да печелят точки. А срещу този съперник напоследък това става много рядко. Добрата новина е, че няма контузени, но под въпрос са четирима – Гийфер, Аста, Хан и Шийбер.

Ето ги директните двубои през последните 3 сезона – 2016-та – 2017-та – 1:1 в Аугсбург и 3:0 за “Миньорите” на този терен. През 2017-та – 2-18-та – две победи за Шалке – 3:2 у дома и 2:1 като гост. През миналата кампания – две ремита – 1:1 в Аугсбург и 0:0 в Гелзенкирхен. Победа с 3:2 в първата среща за това първенство за Шалке, след обрат от 1:2. Ние сме леко озадачени на много голямата ставка за успех на домакините, има ли някаква уловка в това? Ние сме склонни да “захапем куката” и ви препоръчваме да рискувате със знак 1-ца. Прогноза победа за Шалке 04 и много късмет!

Виж още футболни прогнози на pobeditel.bg