Байерн Мюнхен – Айнтрахт Франкфурт, 23.05. 2020

Късната съботна среща ни отвежда на празните трибуни на Алианц Арена в Мюнхен, шампионът и лидер Байерн посреща Айнтрахт Франкфурт. Домакините имат преди този 27-и кръг 4 точки аванс на върха, а гостите 5 пред опасната 16-та позиция и това прави всичките им срещи до края на сезона решителни и без право на никакво отпускане.

Байерн е устремен към 8-а поредна и 30-та юбилейна титла и като че ли няма кой да го спре да изпълни целите си. Но прекъсването на сезона и доиграването му след повече от 2 месеца все пак оставя достатъчно шансове и на най-близките преследвачи. Днес срещата има и малко друг аспект – в 10-ти кръг Айнтрахт разгроми на свой терен “Баварската машина с 5:1, което доведе до смяната на Нико Ковач с Ханс-Дитер Флик и сигурно ще иска подобаващ реванш, а за това има достатъчно аргументи в звездният си състав, където не се вижда слаба брънка, а се справя без контузените и за тази среща Коутиньо, Зюле и Толисо, под въпрос е Мартинес.

Айнтрахт допусна трета поредна загуба, а в домакинството си срещу Мьонхенгладбах беше надигран с 1:3 поради грубите грешки в отбрана. Ади Хютер е наясно, ако “Орлите” и днес правят такива наивни пропуски в защитен план, нищо добро не ги очаква. Ясно е че срещу шампионите е много трудно да се мисли за някакъв актив, позитивното е че и конкурентите които са след тях имат изключително трудни срещи със силни противници. Жалкото е че след успешният сезон 2018-та – 2019-та и 7-то място осигурило им игра в ЛЕ, сега трябва да треперят до последно за оцеляването си.

Ето ги последните преки срещи между съперниците през последните 3 сезона – 2016-та 2017-та – във Франкфурт – 2:2 и 3:0 за “Баварците”на този терен. През 2017-та – 2018-та – два успеха за Байерн – 1:0 като гости и 4:1 у дома. Миналия сезон две убедителни победи пак за Байерн – 3:0 във Франкфурт и 5:1 на Алианц Арена, за да се стигне до това 5:1 за “Орлите” на 02.11. 2019-та. Стигаме до трудната част – прогнозата, понеже двете най- логични развръзки – 1-цата и над 2.5 гола са с нищожни ставки. Така трябва да се избира между еднакво рисковите няма гол, гол/гол и трудно предполагаемото под 2.5 гола. Разбира се има и друга доста добра алтернатива с приличен коефициент – 1 – 1 първо полувреме – краен резултат, както се е получило и при трите им последни победи у дома. И така прогноза 1 – 1 и пожелание за късмет на всички!

Виж още футболни прогнози на pobeditel.bg