Фрайбург – Вердер Бремен, 23.05.2020

Шварцвалд щадион е следващата футболна арена от 27-и кръг на немската Бундеслига. На него домакините от Фрайбург приемат Вердер, а целите на двата тима през този сезон са коренно различни.

Фрайбург въпреки че се бранеше през по-голямата част от срещата в гостуването си на кандидата за ШЛ Лайпциг, поведе, а след като резултатът беше изравнен и домакините рисково се втурнаха напред, дори пропуснаха и победата – беше им отменен гол в 93-та мин. Спечелената точка ги изкачи на 7-та позиция и от Волфсбург настанил се на 6-та ги дели само 2 точки. Днес им гостува един много закъсал, но славен тим, и подценяването може да доведе до неприятности. Кристиан Щрайх, треньор на “Бразилците на Брайстау” има само Кюблер извън състава си поради контузия.

Вердер, нека припомним само с няколко реда на тези които са забравили или не знаят, са тим основан през 1899-та, съоснователи на Първа Бундеслига през 1963 и са едни от малкото тимове играли само 1 година извън елита изпадайки през далечната вече 1980-та и веднага завърнали се с най-добрите показатели за Първа Бундеслига! Ако трябва да разкажем дори накратко за успехите им в Германия и в Европа ще трябва да се изпишат много, много редове. А сега този отбор е предпоследен, с второто най-слабо нападение, най-пропускливата защита, най-слаб домакин с 1 победа и вкарани само 9 гола, при 2 ремита и цели 9 поражения… Изобщо е трудно да се асимилира случващото се, директното спасение е като мираж, и въпреки с мач по-малко, реалната цел е 16-та позиция на Фортуна – на 5 точки разстояние. Днес Флориан Кофелд трябва да търси актив без контузените Писаро, Мохвалд, Аугустинсон и Фюлкруг, а Топрак е под въпрос.

През сезон 2016-та – 2017-та, Вердер и Фрайбург си размениха убедителни победи като гости – 3:1 за Фрайбург и 5:2 за “Бременските музиканти”. През 2017-та – 2018-та – 0:0 на Везерщадион и победа с 1:0 за Фрайбург на този терен. През миналото първенство – 1:1 на този стадион и успех на “Бременци” у дома с 2:1. Първата среща от този сезон завърши с голово реми – 2:2. Както виждате, бележат се доста попадения в тези двубои, а при много трудната задача да познаеш точен знак, това си е много реална и опция – прогноза гол/гол и успех!