Падерборн – Хофенхайм, 23.05.2020

Университетския град Падерборн е следващата ни спирка, през 1975-та год. той успява да премине границата от 100 000 жители и по немските стандарти е обявен за “голям град” . Интересното обаче е, че с неговите в момента около 143 000 население е на практика най-малкия голям град в Германия. За съжаление едноименният футболен тим приема на своя Енергитийм Арена гостите от Хофенхайм от последната позиция и задачата да се задържи в елита става все по-трудна.

Момчетата на Щефан Баумгарт се бориха мъжки на терена на терена на пряк конкурент за 16-та позиция – Дюселдорф и завършиха реми – 0:0. Могат да съжаляват за пропуска на Джамилу Колинс в 88-та мин., но с това реми все пак съхраниха макар и минимални изгледи да съкратят разликата от 6 точки в оставащите 8 кръга. Днешните им съперници загубиха тежко у дома, но все още са в играта за ЛЕ и на “Ес Це Пе” няма да е никак лесно, но оставането в елита минава през поне 3-4 успеха, а програмата до края е много трудна – двубои с Дортмунд, Лайпциг, Б. Гладбах… Контузен е само Килиан.

Хофенхайм изненада неприятно привържениците си губейки на рестарта у дома тежко с 0:3 от Херта Берлин, въпреки привидното преимущество и така продължи негативната си серия на 4 загуби и 2 ремита. Няма съмнение, Уве Рьослер и неговите хора от щаба са анализирали това поражение и днес на всяка цена ще търсят компенсация, защото надеждите за ЛЕ ще се стопят. Трима са извън строя за “Хофе”- Дафур, Адамян и Белдофил, а голмайстора на отбора – хърватина Крамарич е под въпрос.

Падерборн се завърна сред най-силните през този сезон, а при последното си домакинство срещу Хофенхайм през 2015-та, завърши 0:0 и загуби гостуването през 2014-та с 0:1. В първата среща от това първенство – 3:0 за “Хофе”. Гостите са фаворитите на букмейкърите, но ние ще ви предложим един малко рисков ход – 1Х на двоен шанс, т.е Падерборн да не загуби това много важно домакинство. И така прогноза 1Х и късмет на всички!