Белшина – Витебск, 17.05.2020

Бобруйск и стадион Спартак са първата спирка в неделния ден от 9-ти кръг на Висшата Лига на Беларус. Все още търсещите първата си победа и последни в класирането Белшина приемат Витебск.

Белшина продължава да губи срещи в които е равностоен съперник и не е надигран, което не може да не се отразява на психиката на футболистите на треньора Едуард Градобоев. “Червено – черните” днес имат за опонент тим, който при малко повече спортно щастие могат да победят и да запишат най после успех, който да ги успокои. За това че срещата е много трудно предвидима, говорят напълно равните ставки и за двата тима.

Витебск след двете непритни загуби от от Ислох с 0:2 навън и от Славия Мозир с 2:3 у дома, стигнаха само до 0:0 пак на свой терен срещу Шахтьор Солигорск. Все пак срещу тим в подем това равенство може да се отчете като не лош резултат, а днес настройката на “Синьо- белите” трябва да е за сложен двубой, знаем че срещу последните се играе понякога доста трудно. Сергей Ясински ще разчита на добра игра от всички, но триото бразилци – Сезар, Вандерсон и Педросо трябва да са локомотивът на композицията.

Няма статистика в елита между Белшина и Витебск от 2016-та година, все пак да ви припомним последните 2 сезона – през 2015-та две ремита от по 1:1, а през 2016-та – две минимални победи за Витебск с по 1:0. На база тези срещи и това че Белшина като домакин, а Витебск като гост в 4 срещи са отбелязали само по 2 гола ни кара да смятаме, че под 2.5 гола е добра прогноза.