Майнц – Лайпциг, 24.05 2020

Втора по програма е срещата в Майнц, където е поредния “призрачен мач” между едноименните домакини и гостите от Лайпциг. И без публика ще е горещо на Опел Арена, домакините се борят за оцеляване, а гостите са в битка за място в ШЛ и след частичният неуспех у дома идват с мисъл само за победа.

За Майнц също важи казаното за Аугсбург, имат актив колкото техния – 27 точки и се стремят да избегнат 16-та позиция, на която сега е Дюселдорф. Различното е, че преди паузата “Карнавалния отбор” завърнал се в елита преди 3 сезона, записа у дома си победа и равен, а в гостуването си след нея стигна до равенство 2:2 в Кьолн след като губеше с 0:2. Ахим Байерлоцер осъзнава силата на гостите и само със същата непримиримост може да открадне нещо в този двубой. Центнер и Бел са с травми и пропускат срещата.

Лайпциг неочаквано направи грешна стъпка на своя терен с Фрайбург, въпреки голямото си предимство във всички показатели. Против всяка логика можеше и да загуби, след като изравниха, “Червените бикове” се хвърлиха сляпо напред и в 93-та минута получиха гол, обаче правилно отменен поради тънка засада. Днес е важно да компенсират загубата на тези 2 точки с победа, 32-год. Юлиан Нагелсман разполага в състава си с много качествени и можещи футболисти – Поулсен, Вернер, Анхелино, Нкунку, Кампл… но дали са в нужната кондиция?

Ето ги тези срещи от последните 3 сезона между опонентите – 2016-та – 2017-та – два успеха за Лайпциг – 3:1 у дома и 3:2 на този терен. През 2017-та – 2018-та – равенство в Лайпциг – 2:2 и победа за Майнц на своя земя с 3:0. През миналото първенство “Червените бикове” победиха с 4:1 у дома и завършиха 3:3 на този стадион. А на 02.11.2019 Лайпциг разнебити “Карнавалния тим” с 8:0 – голове на Вернер – 3, Забицер, Нкунку, Халстенберг, Поулсен и Мулер по 1. Всички виждаме колко много голове си разменят съперниците, така че опциите над 2.5 гола и гол/гол не са никак за пренебрегване. Ние обаче ви съветваме да заложите на 2-ката – прогноза победа за Лайпциг и късмет!

Виж още футболни прогнози на pobeditel.bg