Ислох Минск – Витебск, 26.04.2020

Стигнахме и до последната среща от този вълнуващ 6-ти кръг в елита на Беларус. Той ще се състои в покрайнините на близо двумилионната столица Минск, малкото селище от градски тип – Ислоч. Съперници са Ислох и Витебск, два от много добре потеглилите тимове и битката би трябвало да е равностойна и интересна.

Ислох завърши на чудесната пета позиция миналия сезон и ако не бяха колебанията в последните няколко кръга можеше дори да е пред съгражданите си от Динамо. В това първенство възпитаниците на треньора Витали Жуковски – един много млад специалист на 35 години, също са в челото с набрани 9 точки от 3 победи и 2 загуби. Днес срещат една от приятните изненади от началото на новия сезон – Витебск и ще бъде любопитно на терена на стадион ФК Минск. “Белите” използват петима чужденци – Стефен и Адегбола от Нигерия, Янсане от Гвинея, руснака Цвейба и украинеца Палуш.

Витебск изживяха кошмарни моменти в края на миналото първенство и въпреки четирите поредни загуби останаха на косъм в елита. Явно футболистите на Сергей Ясинский са си взели поука и началото на сезона е ударно – 10 точки от 5 мача и второ място преди началото на 6-ти кръг, а думите на треньора са -” Потенциалът на играчите все още не е разкрит напълно” Дали днес ще успеят да се противопоставят много зависи от лидерите на отбора, между които има цели трима бразилци – Вандерсон, Педросо и Сезар.

На този терен през последните три сезона се получиха следните резултати – 2017-та – 0:1, през 2018-та също победа като гост с 0:1 за Витебск, а през миналото първенство убедителен успех с 3:0 за Ислох. Какво ще се получи обаче днес е доста сложно да се предвиди. Все пак ние ви препоръчваме да заложите на смел вариант – реми с много добра ставка. И така прогноза Х, а на точен резултат 1:1. Желаем късмет на всички!