Неман – Жодино, 21.05.2020

Двубоите от 10-ти кръг на Беларус продължават в град Гродно и стадион ЦСК, където Неман, 14-ти във временното подреждане посреща вторите Жодино. Срещата ще бъде любопитна, и двата тима въпреки 10-те точки разлика един от друг, гонят целите си в шампионата.

Неман привидно беше равностоен с БАТЕ на негов терен, но загуби с 1:3, имаше превъзходство над Рух Брест на този терен, но пак беше победен и то категорично с 2:4. Явно нещо в играта трябва да се промени, отборът притежава един от най-опитните състави в елита и голмайстор като Гегам Кадимян, отбелязал и трите последни попадения за “Елените” и водач в листата на голмайсторите с 6 гола. Игор Ковалевич има над какво да работи, тимът все още не е на огромна разлика от тези пред тях, но днес гости са Жодино в много добра кондиция и самочувствие, а трета поредна загуба е недопустима и трябва да се търси актив на всяка цена.

Жодино много стабилен от началото на сезона пак дава заявка за място в челото като през миналата година. “Автозаводците” са стабилни както у дома, така и като гости и втората им позиция най-добре говори за добрата работа на всички в тима воден от Юри Пунтус. Много умело се използват опитът и уменията на водещите играчи – бразилците Рамос ( с 2 гола) и Велосо( с 3 гола) , Яшин, Юсов, отбелязалият 4 гола Горбачик, капитана Хачатурян, автор на 2 попадения. Днес в Гродно няма да е лесно, домакините се нуждаят от точки, но именно тяхната припряност може да се използва за още една среща без поражение и затвърждаване високата позиция в челото.

В последните 3 сезона на този терен се получиха следните резултати между Неман и Жодино от гледна точка на домакините – 0:1, 1:0 и 0:0. Ще се спази ли тенденцията на ниска резултатност в последните преки двубои, или ще надделее тази в последните 5 от 6 срещи и на двата тима да се бележат над 2.5 гола. За нас най-реална в момента е опцията и двата тима да отбележат, при това с висока ставка и ви я препоръчваме – прогноза гол/гол и успех!