Португалия – Швейцария Прогноза 05.06.2019

Португалия посреща Швейцария в полуфинал от турнира на Лигата на нациите. Мачът ще се играе на стадион Ещадио до Драгао в Порто и Португалия ще се опита да извлече предимство от своето домакинство.

Португалия не е в най-добра форма – в последните си четири срещи имат равенства, но пък не са победени от загубата си от Уругвай на последното Световно първенство. След тази загуба Португалия победи Италия, Полша и Шотландия, и направи равенство срещу Хърватия, Италия, Полша , Украйна и Сърбия. Това не бяха лесно постигнати равенства, срещу корави опоненти.

Кристиано Роналдо изпусна целия квалификационен цикъл на турнира, но е извикан да играе днес в отбора на „Мореплавателите“. Присъствието на Кристиано Роналдо със сигурност ще вдигне морала на португалците. Той ще е подпомаган и от многото други добри футболисти на треньора Фернандо Сантош.

Отборът на Швейцария въобще не е за подценяване. В срещата ще вземат участие Шакири, Джака, Цубер и Фернандеш. Другите от отбора също са в добра форма въпреки, че резултатността не е особено голяма. Именно затова и очакванията ни са за среща, в която няма много попадения. Според нас домакините от Португалия ще победят с минимална преднина. Нашата прогноза за Португалия – Швейцария е под 2.5 гола. Пожелаваме ви приятни футболни емоции!

[ratings]