Аякс – Тотнъм Прогноза 08.05.2019

Аякс посреща Тотнъм за втори полуфинал от Шампионската Лига. Домакините ще се опитат да запазят предимството си от първата среща, когато победиха с 1:0.

Аякс ще влязат в мача с повишено самочувствие. Вече имат предимство от един гол след първата среща със „Шпорите“, освен това спечелиха с 4:0 Купата на Холандия срещу Вилем. Целта на холандците е да направят „трипъл“ – вече имат купата на страната, водят в първенството срещу ПСВ, а ако днес отстранят Тотнъм ще могат да продължат победоносния си поход в Европа.

За Тотнъм евентуален успех в Шампионската Лига е единственото, което им остана за този сезон. Но след като не подходиха достатъчно сериозно на родния си стадион, сега няма да им е лесно. Аякс е единственият отбор от всички полуфиналисти, който е отбелязвал гол във всеки един мач в турнира. Днес ще е трудна вечер за защитата на Тотнъм.

Тотнъм са спечелили само 1 от последните си 6 мача от всички турнири и са загубили 9 от последните си 10 гостувания, с изключение на победата им в Шампионската Лига срещу Борусия Дортмунд. Аякс са непобедени в 18 от последните им 19 мача от турнира на УЕФА.

Карел Айтинг е единственият, който е под въпрос за игра за Аякс. За Тотнъм проблемите са повече – продължава лечението на Хари Кейн, контузени са също така Серж Орие, Хари Уинкс и Давинсон Санчес. За щастие в игра ще може да влезе кореецът Хеунг-Мин Сон, чието наказание вече изтече.

Прогноза за Аякс – Тотнъм не е лесна. Иска ни се да станем свидетели на много голове и футболен спектакъл, подобен на другия полуфинал от вчера, когато Ливърпул разгроми Барселона с 4:0. Все пак мислим, че такъм резултат няма да се получи. Вероятно Тотнъм ще успее да отбележи гол, но няма да е достатъчно за победа. И така, прогнозираме победа за Аякс, а прогнозата ни за точен резултат е 2:1. Пожелаваме ви приятни футболни емоции!

[ratings]