Барселона – Ливърпул Прогноза 01.05.2019

Днес на стадион Камп Ноу Барселона посреща Ливърпул в първи полуфинал от Шампионската Лига.

И двата отбора са в страхотна форма и се представят отлично във всички турнири, в които участват. Барселона вече си осигури титлата в родната Примера Дивисион три кръга преди края на първенството и сега се бори за трипъл – остават турнира Копа дел Рей и Шампионската Лига. Ливърпул продължава борбата за титлата в Премиер Лигата, а в Шампионската Лига целта е този път те да вдигнат купата – миналата година загубиха на финала в Киев от Реал Мадрид. Групата на Ливърпул беше много трудна, а след това победиха Байерн Мюнхен и Порто.

Това наистина е сблъсък между два футболни колоса, печелили по 5 пъти този турнир, и се надяваме да покажат играта, която всички любители на футбола очакваме. И Барселона и Ливърпул разполагат с футболисти от най-висока класа. Ще успее ли Лионел Меси да поведе Каталунците към победа?

Няма особени проблеми с контузени или наказани футболисти и за двата тима. За Барселона единствено ще липсва Рафиня. За Ливърпул се завърнаха след контузии Алекс Окслейд-Чембърлейн и Джо Гомес.

Статистиката от последните мачове в Шампионската Лига говори единствено, че и двата отбора са в превъзходна форма. Може би е добре да обърнем внимание, че Ливърпул е отбелязвал поне 2 гола в последните им 3 срещи от турнира, но също така е допускал гол като гост във всяко едно гостуване от програмата на Шампионската Лига. Лионел Меси не е успял да се разпише във вратата на Ливърпул в последните 2 срещи на отборите.

Нашата прогноза за мача Барселона – Ливърпул е победа за домакините. Прогнозираме също така и гол/гол, и се надяваме да успеем да видим много и интересни попадения и в двете врати. Пожелаваме ви приятни футболни емоции!

[ratings]