ФК Минск – Жодино, 02.05 2020

Първата съботна среща от първенството на Беларус уважаеми фенове на футбола ни отвежда пак в столицата Минск, но на 37 000-я стадион Динамо, където ФК Минск приема гостите от Жодино. Ако съдим по почти равните ставки, срещата трябва да е най-оспорваната в този седми кръг.

На приливи и отливи се представят футболистите на треньора Андрей Разин – започнаха с две победи, после отстъпиха три пъти поред, а миналия кръг изненадаха с 3:1 като гости Славия Мозир. Така с набраните 9 точки са точно в златната среда, но са домакинствали само 2 пъти. Днес нападението на ФК Минск – второ по брой отбелязани голове – 9, ще има сериозен тест срещу пропусналите само 2 попадения гости до този момент гости.

Жодино след 3 победи и загуба в първите 4 кръга, направиха две поредни нулеви ремита. Те имаха много различна стойност – първото на терена на БАТЕ в Борисов, а второто у дома срещу Рух Брест. Мнозина очакваха техен успех в тази среща, но се натъкнаха на много сериозна съпротива и дори можеше и да загубят. Днес на момчетата на Юри Пунтус също няма да е лесно и пак ще се разчита най-вече на водената от опитният 33 год. Максим Бордачьов отбрана.

Нека видим резултатите получили се на този терен между ФК Минск и Жодино през последните 3 сезона – през 2017-та и 2018-та ремита без отбелязани голове – 0:0, а през миналото първенство, успех за столичани с 2:0. След тази статистика и моментното състояние на двата тима, ви предлагаме варианта под 2.5 гола, а на точен резултат може да пробвате 1:0. И така прогноза под 2.5 гола и успех на всички!