Аталанта – Емполи Прогноза 15.04.2019

Аталанта посреща Емполи на стадион Атлети Азури д’Италия Бергамо, в среща от 33-ти кръг на италианската Серия А.

Мачът е от голяма важност и за двата отбора, които ще искат да спечелят трите точки на всяка цена. Аталанта в момента е на 6-то място във временното класиране и има реална възможност в оставащите кръгове да се пребори за място сред първите четири отбора, които ще играят в европейските турнири. Емполи е в червената зона, на 18-то място, където се озова след последната загуба от Удинезе.

Аталанта е в добра серия от игри – отборът на Джан Пиеро Гасперини не е имал загуба в последните 6 кръга, като са спечелили 12 от възможните 18 точки. Емполи са спечелили само два от последните си четири мача в лигата. Както казахме, те вече са в зоната на изпадащите и отчаяно се нуждаят от точки.

Емполи са допуснали поне 2 гола в 9 от последните им 11 мача като гости в Серия А и са не спечелили в последните им 17 мача като гости. Аталанта не са имали загуба в последните си 6 мача от Серия А и е имало над 2.5 гола в 6 от последните им 7 домакинства в лигата.

За Аталанта под въпрос е контузеният Йосип Иличич, а за Емполи отсъстващи са контузените Марко Паяч, Антонио Ла Гумина и Матиас Силвестре, както и наказаният за червен картон Доменико Майета.

Фаворит в мача безспорно е Аталанта. Но Емполи не би трябвало да се остави да загуби без борба. Най-вероятно мачът ще е открит и бърз, с голове и в двете врати. Все пак, нашата прогноза за Аталанта – Емполи е победа за „бергамаските“.