Волфсбург – Борусия Дортмунд, 23.05.2020

Не по-малко интересно се очаква да бъде и на Фолцваген Арена, Волфсбург изкачил се на печелившата 6-та позиция за ЛЕ, приема вторите и все още надяващи се дори за титла Борусия Дортмунд.

Волфсбург макар и гост, единствен от всички кандидати за 6-то място спечели драматично в добавеното време с 2:1 над Аугсбург. Победата с оглед на показаното обаче беше напълно заслужена. Програмата обаче е решила да тества “Вълците” с възможно най-силният и неудобен съперник в последните сезони за тях и показал на рестарта страхотен футбол. Именно в такива срещи обаче се вижда колко струва един отбор, и макар без подкрепа от трибуните момчетата на Оливер Глазнер могат да деня на гостите много неприятен. Според сведенията ни, с контузии са Вилиан, Гилавоги и Герхард, а под съмнение Камачо.

Борусия разнебити в Рурското дерби Шалке 04 с 4:0 въпреки равностойната игра, просто използва много по-добре шансовете си чрез асовете си Гереро – на два пъти и Холанд и Азар с по едно попадение. Така все още са в играта дори за титлата, макар че мнозина смятат че Байерн Мюнхен няма да изпуснат аванса си от 4 точки. Днешното гостуване няма да е приятна разходка за “Жълто – черните, въпреки голямото предимство в последните сезони. Лусиен Фавър има доста проблеми с важни отсъстващи – Ройс, Витсел, Джан, Загаду и Шулц.

Огромно е предимството на днешните гости в последните 4 сезона, ще ги представим всички. Първо от гледна точка на Волфсбург от сезон 2015-та насам на този терен – 1:2, 1:5, 0:3 и 0:1. На терена на Дортмунд от тянна гледна точка – 5:1, 3:0, 0:0, 2:0 и в мач от този сезон – 3:0. Виждаме, 8 победи и само една равна среща и логично ‘Жълто-черните” са сериозен фаворит на букмейкърите, ние също не можем да се скрием от тези железни факти и ви предлагаме прогноза 2-ка – успех!